Tehnici de stimulare a bioenergiei

000webhost logo

Stimularea bioenergiei prin concentrare mentala

EXERCITII PENTRU RELAXARE CU IMAGINI SI MUZICA

Prin contemplarea in liniste a unor imagini mentale odihnitoare, care va bucura, mintea si trupul dvs. vor incerca un sentiment profund de pace si o anume senzatie de ,,desprindere" care va determina producerea unei stari de relaxare totala.
In continuare este descrisa o modalitate foarte simpla de a contracara stresul si tensiunile. Stati pe scaun sau intindeti-va intr-o pozitie comoda si incepeti sa va imaginati o minunata scena din natura. Poate sa fie locul dvs. favorit sau unul inchipuit. Multe dintre imaginile dvs. preferate pot servi ca factori de relaxare mintala si fizica. Lasati-va mintea purtata de valurile imaginilor. Pe masura ce ea se linisteste, si corpul se destinde.
Atunci cand mintea si trupul sunt profund relaxate, undele cerebrale se modifica si devin mai lente; acest nivel al undelor cerebrale este denumit alfa (in vreme ce nivelul obisnuit, cel al starii de veghe, cand suntem constienti si in miscare, se numeste nivel beta).
Pentru a ajunge la nivelul alfa, va puteti imagina o scara iluminata, acoperita cu mocheta, pe care puteti cobori fara teama. Imaginati-va si o balustrada. sau orice altceva, care sa va ajute la coborare. Vizualizati-va coborand lent din varful scarii. Pe masura ce coborati treptele, numarati-le. De exemplu, puteti spune ,,Zece, jos, noua, jos, opt, mai jos" si asa mai departe, pana ce ajungeti la ultima treapta. Imaginati-va indepartandu-va de scara si patrunzand intr-un minunat peisaj natural, linistit. Ramaneti in starea alfa cat de mult doriti, apoi reveniti la scara si urcati-o treapta cu treapta.
Relaxarea cu muzica
Folosirea muzicii in scopul inducerii unei stari de relaxare profunda este extrem de benefica. Muzica va permite sa patrundeti in alta dimensiune, unde sunteti pe deplin constient de sunetele pe care le auziti. Starea respectiva inlatura stresul si tensiunile. Ascultarea unor melodii linistitoare permite muschiior sa se relaxeze, mintii sa se calmeze, iar tuturor organelor sa functioneze mai lent, conferind astfel o stare profunda de repaus intregului organism. Intrucat fiecare individ raspunde in mod diferit la muzica, este important s-o alegeti pe aceea care este odihnitoare si relaxanta pentru dvs. Atunci cand ascultati muzica in scopul destinderii, trebuie sa va rezervati cel putin 15 minute neintrerupte.
Dupa ce ati ales muzica pe care o veti asculta, trebuie sa-i permiteti corpului sa se relaxeze intr-o pozitie confortabila, stand cu ochii inchisi. Concentrandu-va asupra muzicii, veti constata ca grijile si nelinistile dvs. incep sa se destrame. Va puteti cerceta mental corpul, observand cum zonele de tensiune incep sa se restranga si dispar, pe masura ce va relaxati mai profund. De fiecare data cand apare un gand strain de preocuparile dvs., inregistrati-l si abandonati-l, reamintindu-va ca telul dvs. este de a va concentra asupra muzicii. La expirarea timpului, inspectati-va, din nou, mental si constientizati relaxarea pe care o simtiti. Cu cat veti practica mai mult, cu atat destinderea va deveni tot mai completa.

 

Tehnici de stimulare a bioenergiei
 

Tehnici de stimulare a bioenergieiCurs online germana si engleza ...I...Meditatie si relaxare ...I... Stiri imobiliare